Προϊόντα & Υπηρεσίες
RITA TRANSFORMERS
Εξοικονομηση Ενέργειας BLITZ TRAFO
Υπέρυθρη Θερμανση INFRAHeating
RITA Engineering COnsulting
RITA Laboratory

Ιστορικό
 


Η Γ.Ε. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ & ΥΙΟΣ ΟΕ με το διακριτικό τίτλο Rita Transformers, μητρική εταιρία του Ο΅ίλου RITA, ιδρύθηκε το 1947, και αποτελεί ΅ετεξέλιξη οικογενειακής επιχείρησης ΅ε δραστηριοποίηση από το 1930.

Τα κύρια βή΅ατα στην ανάπτυξη και εξέλιξη του Ο΅ίλου ΅έχρι σή΅ερα είχαν ως εξής:

  • 1947: ιδρύεται η εταιρεία, από τον Ελευθέριο Γ. Αθανασίου – Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, με διακριτικό τίτλο Rita transformers και αντικείμενο «Ραδιοηλεκτρικές κατασκευές – Μετασχηματιστές παντός τύπου» και έδρα την Κανθάρου 25 & Σαχτούρη στον Πειραιά.
  • 1961: η εταιρεία γίνεται ομόρρυθμη και την διοίκηση αναλαμβάνει η 2η γενιά μηχανικών της οικογένειας. Οι απαιτήσεις της νέας παραγωγής οδηγούν στην ανεύρεση νέας έδρας.
  • 1968: Μεταφέρεται η έδρα της εταιρείας σε ιδιόκτητο κτίριο επιφανείας 370m2 που βρίσκεται στην Μαραθώνος 13 στον Πειραιά ενώ η μορφή της γίνεται προσωπική με ιδιοκτήτη τον Γεώργιο Ε. Αθανασίου – Ηλεκτρολόγο Μηχανικό
  • 1987: Αναλαμβάνει την διοίκηση η 3η γενιά μηχανικών της οικογένειας και επεκτείνει την παραγωγή ακολουθώντας τις απαιτήσεις και ανάγκες τις αγοράς. Στα προϊόντα περιλαμβάνονται Μετασχηματιστές & αυτομετασχηματιστές ξηρού τύπου, Τροφοδοτικά, Ανορθωτές, Φορτιστές Μπαταριών.
  • 1995: ιδρύεται το εμπορικό τμήμα με απόκτηση αποκλειστικών αντιπροσωπειών στην Ελλάδα των εταιρειών BELOTTI VARIATORI SRL & KERT SRL και επέκταση των διατειθέμενων προϊόντων.
  • 2000: η εταιρεία πιστοποιεί το Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας της σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:1994 για τον Σχεδιασμό, την Κατασκευή και τον Ποιοτικό έλεγχο των Μετασχηματιστών & Αυτομετασχηματιστών ξηρού τύπου.
  • 2004: η εταιρεία επέκτεινε τις εγκαταστάσεις της και επί της οδού Ηπείρου 28-30 στον Πειραιά. Στεγάζεται πλέον σε 1000m2 συνολικά και έχει πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2000 για τον Σχεδιασμό, την Κατασκευή και τον Εμπορία Μετασχηματιστών & Αυτομετασχηματιστών ξηρού τύπου, Φορτιστών Μπαταριών και Τροφοδοτικών
  • 2005: η εταιρεία επεκτείνει τις εμπορικές δραστηριότητές της σε UPS’s, σαν επίσημοι πωλητές της ιταλικής UPS MANUFACTURING Srl.
  • 2008: η εταιρεία, συγκεντρώνοντας τα 60 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, αξιοπιστίας & τεχνογνωσίας, επεκτείνεται και προσφέρει νέες υπηρεσίες ιδρύοντας την Rita Συμβουλευτική
  • 2009: η εταιρεία ακολουθώντας τις περιβαλλοντικές παγκόσμιες επιταγές εισέρχεται στο χώρο των προϊόντων εξοικονόμησης ενέργειας με τα προϊόντα ΒLITZ Trafo του ομίλου και SAVERGY σε συνεργασία με την BLOCK Transformatoren-Elektronik GmbH & Co. KG

Αναζήτηση
Newsletter
Συμπληρώστε το e-mail σας.